Εκπαιδευτική δραστηριότητα του 7ου ΕΠΑΛ για την  Ημέρα Φιλοζωίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στο πάρκο του Αλκαζάρ η εκδήλωση ενημέρωσης – συζήτησης φιλοζωικού ενδιαφέροντος σε όλα τα τμήματα του σχολείου στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας. Στην συγκεκριμένη  εκπαιδευτική δράση έγινε μια ολιστική προσέγγιση του θέματος με ειδική αναφορά στη Φιλοζωία, στην αξία και την σημασία των ζώων στην βιοποικιλότητα, στα χαρακτηριστικά και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, στην ηθική και οπτική στα διάφορα είδη ζώων, στο νομοθετικό πλαίσιο (δικαιώματα-υποχρεώσεις), στα αδέσποτα ζώα, κλπ. Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η προώθηση και η ευαισθητοποίηση της φιλοζωίας, η καλλιέργεια  ενσυναίσθησης και  ευαισθησίας σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Οι μαθητές παρακολούθησαν μια οργανωμένη ενημέρωση, με απλό και κατανοητό τρόπο με εστίαση στη σημασία της σημερινής ημέρας ζώων με πολλά παραδείγματα και ιστορίες από την καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα δόθηκαν τα κατάλληλα ερεθίσματα  για συζήτηση με τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά τις εισηγήτριες της εκδήλωσης για την άρτια και οργανωμένη παρουσίαση – ανάλυση του θέματος αποδεικνύοντας παράλληλα την έμπρακτη αγάπη και το πάθος τους για εθελοντική προσφορά τόσο στο υπηρεσιακό τους καθήκον όσο και στην κοινωνία εν γένει. 

Επίσης, ευχαριστεί θερμά την κα Μπαντακού Ιωάννα για την τεχνική υποστήριξη, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς καθώς και όλους τους μαθητές για την υποδειγματική συνεργασία και υπεύθυνη στάση τους.