ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ/3ο ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ-3ου ΕΚ Λάρισας στις 15-12-2023 επισκέφθηκαν την σχολή Τυφλών στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης και ενημερώθηκαν από τις κυρίες Σερμπέση Αφροδίτη, Γιαπουτζή Μαργαρίτα, Καρανάτσιου Παρασκευή και από τους κυρίους Διαμαντή Γεώργιο και Εγγλέζο Στράτος για τη Σχολή Τυφλών και τις δράσεις της, τις τεχνικές συνοδείας, τη γραφή Braille, την βοήθεια που τους παρέχεται από τον σκύλο οδηγό και το μπαστούνι που χρησιμοποιούν. Υποκλινόμαστε στην προσπάθεια τους αυτή και με σεβασμό τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο και ανθρωπιστικό τους έργο.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή όπου σε ένα όμορφο περιβάλλον είδαν τους αμπελώνες, ξεναγήθηκαν στο μουσείο και στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου οινοποιείου παραγωγής κρασιού και επισκέφθηκαν την συλλογή από είδη-εργαλεία αμπελουργίας, οινοποίησης, εμφιάλωσης και βαρελοποιίας από όλο τον κόσμο και ειδικά από τιρμπουσόν-ανοιχτήρια που διατηρεί η οικογένεια Γεροβασιλείου στο χώρο αυτό. Ήταν μία πολύ αξιόλογη και ενημερωτική επίσκεψη.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ευχαριστούμε για την φιλοξενία και για την ενημέρωση που μας παρείχαν τόσο τη Σχολή Τυφλών όσο και το κτήμα Γεροβασιλείου και τους ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με υγεία.